top of page

Sovitus tehdään tallissa sekä (valaistulla) kentällä/maneesissa. Sovitus kestää n. 1 h - 1,5 h, riippuen satuloiden määrästä.

 

Tuothan hevosen sovitukseen puhtaana ja kuivana. Satulansovitus aloitetaan esim. tallissa tasaisella alustalla jossa on riittävä valo. Tallinkäytävä voi toimia hyvin kunhan käytävällä ei ole kovasti häiritsevää liikennettä. Tässä vaiheessa satulaseppä arvioi hevosen rakennetta, selän kuntoa sekä tiedustelee tietoja hevosesta ja ratsastajasta, mm. ikä, koulutustaso, tämänhetkinen kunto, vanhoja vammoja ja tulevaisuuden suunnitelmia. 

Tässä vaiheessa tarkastellaan satulaa/satuloita ja niiden sopivuutta ilman ratsastajaa. 

 

Tämän jälkeen siirrytään esim. kentälle tai maneesiin ilman satulaa maastakäsin. Seppä tarkastelee hevosen rakennetta, onko hevosella tiettyjä rakenneominaisuuksia jotka voivat vaikuttaa satulan istuvuuteen. Tämän jälkeen esitetään liikeet maastakäsin jotta seppä voi nähdä kuinka hevonen liikkuu, onko hevosella epäsymmetrioita jotka myös voivat vaikuttaa satulan istuvuuteen. Liikkeet esitetään joko ns. näyttely kolmiolla tai vaihtoehtoisesti liinassa juoksuttaen. Tämän jälkeen hevonen satuloidaan.

 

Ratsastajan noustua selkään seppä tarkastaa satulan istuvuutta ratsastajan kanssa. Tämän jälkeen hevonen esitetään molempiin suuntiin mieluiten kaikissa askellajeissa. Jos kyseessä on estesatula voidaan myös hypätä pari estettä, varmistaen satulan toimivuuden myös hypätessä. Seppä haluaa nähdä satulaa ratsastaessa sekä suorilla että kaarevilla urilla. Tässä vaiheessa voidaan myös havaita ratsastajan epäsymmetrioita joka voi vaikuttaa satulan vinouteen jne.

 

Ratsastuksen jälkeen siirrytään takaisin talliin. Tallissa seppä tarkastelee satulan alta hikijälkiä ja mahdollisia karvapyörteitä. Arvioidaan mitä mahdollisia toimentpiteitä satulalle/satuloille tarvitsee tehdä. Tässä vaiheessa seppä ottaa myös mitat hevosen selästä myöhempää vertailua varten. Hevosen selän malli voi muuttua paljonkin lihomisen/laihtumisen ja kunnon nousun/laskun takia. Siksi sepän on hyvä pitää kirjaa hevosen selän muodosta jotta pienemmätkin muutokset on helppo tunnistaa. 

Loimenkorjaus hinnasto

 

Tuothan loimet korjaukseen pestynä sekä korjauskohdat eriteltynä lapulle. Loimien korjauslomake löytyy tästä! Jos loimi/loimet tuodaan ilman täytettyä lomaketta veloitetaan korjausarviosta 10-20€/loimi!

 

Pieni paikka - max. 10x10cm                     10,00€

vedenpitäväkangas tai villa                        12,00€

 

Keskikokoinen paikka - max. 30x30cm   14,00€

vedenpitäväkangas tai villa                         16.00€

 

Iso paikka                                                       18,00€

vedenpitäväkangas tai villa                         20,00€

 

Lukon vaihto (ei ompelua)                          3,00€

 

Soljen vaihto (ehjät nylonit)                       8,00€

Uusi solki ja nylonin uusiminen                10,00€

 

Vastimen uusiminen                                    12,00€

 

Soljen ja vastimen uusiminen                    20,00€

 

Vyösoljen vaihto (ehjät nylonit)                8,00€

 

Uusi mahavyö (sis. nylonin (50mm) ja 

molemmat vyösoljet sekä säätösoljen.     20,00€

 

D-lenkin uusiminen (jalkalenkin)             6,00€

 

Jalkaremmi (uusi)                                        6,50€/kpl

 

Ratkenneiden tikkien uusiminen             alk. 2,00€

 

Kaikki hinnat sis. alv. 24%

Loimipesula Vixen Oy hoitaa loimien pesun.

Pegazos löytyy myös Facebookista, Google+ ja Instagramista!

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page