top of page

Satulansovituksen kulku

Tuothan hevosen aina kuivana ja harjattuna satulansovitukseen! Varaa satulansovitukseen n. 60 minuuttia. Jos etsitään uutta satulaa ja sovitettavia satuloita on useampi voi sovitus kestää pidempäänkin.

Ethän ratsasta hevosta ennen satulansovitusta! Jos hevonen vaatii pidemmän verryttelyn, voi sitä juoksuttaa ilman satulaa. Hevonen ei saa olla hikinen satulansovitukseen tultaessa. 

 

Satulansovitus alkaa sillä että tarkastelen hevosen rakennetta ja selän kuntoa. Paras paikka tähän vaiheeseen on rauhallinen, lattialtaan tasainen paikka, esim. hoitopaikka. Kysyn tässä vaiheessa myös tarkentavia kysymyksiä hevosen kunnosta/käytöstä/jne. Sen jälkeen tarkastan sovitettavan/t satulan/t, toppaukset jne. ja sitten sovitan satulaa selkään. Tässä vaiheessa otan myös mallinnoksen hevosen selästä, näin muutoksia on helpompi havaita ja seurata.

Jos satula on ratsastettavissa, haluan nähdä satulan myös ratsastettuna, varsinkin jos hevonen ja satula ovat uusia tuttavuuksia. Tähän vaaditaan kenttä tai maneesi, talvella pimeällä myös hyvä valaistus.

Jos etsinnässä on uusi satula, on ratsastuskoe tärkeä myös sen kannalta että sopiiko satula myös ratsastajalle.

Talvella pakkasraja -15C, kesällä helleraja 28C. Jos käytössä lämmitetty/ilmastoitu maneesi, voi rajoissa joustaa.

Valjas- ja Satulasepät ry

Pegazos löytyy myös Facebookista, Google+ ja Instagramista!

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page